Home > Rode wijn > Dominio Los Pinos Sulfiet-arm

Dominio Los Pinos Sulfiet-arm

LOS PINOS

Dominio Los Pinos Sulfiet-arm

Dominio Los Pinos Sulfiet-arm

623021

9.99

“Zonder sulfiet smaakt deze rode blend op zijn puurst. De lekkerste sulfietvrije wijn tot nu toe geproefd” – Simon Janssen, By the Grape

Bestel via BytheGrape.nl
Categorie: .
Merken: . Webshops: .

Beschrijving

In wijn is altijd van nature sulfiet aanwezig, dit ontstaat tijdens het natuurlijke gistingsproces. Het gaat dan om een zeer lage aanwezige hoeveelheid. Een wijn zonder sulfiet bestaat dus niet. Met sulfiet vrije wijn worden wijnen bedoeld waar geen sulfiet door de wijnmaker is toegevoegd. EU regelgeving bepaalt hoeveel sulfiet is toegestaan; de normen voor biologische wijn zijn veel lager dan voor reguliere wijn. In feite zijn er dus drie soorten te benoemen: reguliere wijn met een door de EU toegestane hoeveelheid sulfiet, biologische of biologisch-dynamische wijn met een alleen voor biologische wijnen toegestane hoeveelheid sulfiet en sulfiet vrije/arme wijnen.

De Dominio Los Pinos Sulfiet-arm is een rode wijn van  uit de Valencia regio in Spanje, gemaakt door wijnmaker  van het wijnhuis Los Pinos. Licht en fruitig rood is de juiste omschrijving van de smaak van deze heerlijke rode wijn. Drink hem op 16 – 18°C.

Extra informatie

Soort

Land Van Herkomst

Regio

Wijnhuis

Smaakindeling

Alcoholpercentage

Inhoud Fles

Sluiting

Druifsoort

Dominio Los Pinos Sulfiet-arm specificaties

Soort

Land Van Herkomst

Regio

Wijnhuis

Smaakindeling

Alcoholpercentage

Inhoud Fles

Sluiting

Druifsoort