Home > Rode wijn > Muscadet Côtes de Grandlieu sur lie Chateau de la Pierre

Muscadet Côtes de Grandlieu sur lie Chateau de la Pierre

CHATEAU DE LA PIERRE

Muscadet Côtes de Grandlieu sur lie Chateau de la Pierre

Muscadet Côtes de Grandlieu sur lie Chateau de la Pierre

220074

9.99

”Druivenstokken van circa 75 jaar oud hebben een sur lie bereide 2014 gegeven met veel persoonlijkheid. Want niet fruit, maar specerijen zijn in de vriendelijk frisse, ook enigszins mineralige smaak het duidelijkst present. Wat deze Muscadet tot een voedselwijn maakt die behalve bij mosselen en andere zeefruit kan schitteren bij enigszins kruidige visgerechten.” – Hubrecht Duijker, vinpressionist

Bestel via BytheGrape.nl
Categorie: .
Merken: . Webshops: .

Beschrijving

Terra Vitis is een Franse organisatie waarbij wijnboeren zich kunnen aansluiten als ze aan strenge eisen voldoen. Duurzame kwaliteitswijnen komen voort uit respect voor natuur en milieu, goede hygiëne, technische ontwikkeling en betere arbeidsomstandigheden en veiligheid voor werknemers. Wijnmaker Jérôme Choblet van Chateau de la Pierre maakt pure wijnen zonder toevoegingen in de Loire, het streven: ultieme rijping. De Melon de Bourgogne druif komt uitstekend tot zijn recht in dit perfect microklimaat. De wijngaarden liggen tussen Lac de Grandlieu en de oceaan. De ultieme ligging zorgt voor een lang en langzaam groeiseizoen. De oude wijnstokken, tussen de 65 & de 85 jaar oud, zorgen voor enorm geconcentreerd en smaakvol sap. Dankzij zo’n 8 tot 14 maanden ‘sur lie’ rijping krijgt de wijn een vol, zacht en romig karakter.

De Muscadet Côtes de Grandlieu sur lie Chateau de la Pierre is een rode wijn van 2014 uit de Muscadet Cotes de Grandlieu regio in Frankrijk, gemaakt door wijnmaker Jérôme Choblet van het wijnhuis Chateau de la Pierre. Smaakvol & complex wit is de juiste omschrijving van de smaak van deze heerlijke rode wijn. Drink hem op 12 – 14°C.

Extra informatie

Soort

Jaar

Land Van Herkomst

Regio

Wijnhuis

Wijnmaker

Smaakindeling

Alcoholpercentage

Inhoud Fles

Druifsoort

Muscadet Côtes de Grandlieu sur lie Chateau de la Pierre specificaties

Soort

Jaar

Land Van Herkomst

Regio

Wijnhuis

Wijnmaker

Smaakindeling

Alcoholpercentage

Inhoud Fles

Druifsoort